top of page
LOGO_v004.png
DSC04096_másolat_edited_edited.jpg
KORN ANITA

Szabadúszó televíziós szerkesztőként, főszerkesztőként 20 éves korom óta vagyok a megfigyelője és részese annak a vélemény- és ízlésformálásnak, amely a képernyőn keresztül történik. Látom, ahogy hatalmas zacskókban érkeznek egy-egy showműsorhoz a fast fashion divatházak darabjai, és aztán ahogy a sokszor ócskán varrott, műanyag ruhák csillogni kezdenek a lámpák fényében. A képernyőn egy jó operatőr és világosító szemével minden flitteresebb lesz. És persze a stylistok is varázslók. És szerencsére egyre többen odafigyelnek közülük arra, hogy fenntartható darabok és persze magyar tervezők ruhái is a képernyőre kerüljenek. Sőt, az is megtörténhet időnként, hogy nem csak szupermodellek, hanem kerekesszékes paralimpikonok, vagy transzneműek szerepelnek a magazinműsorokban, vagy épp egy divatújság címlapján. Megtörténhet. Mondjuk, szerintem stílusos lenne, ha többször történne meg. És ha úgy egyáltalán több szó esne az etikus, a fenntartható és a tartalmas divatról. Arról, ami nem megy ki a divatból...

2 éve másoddiplomáztam a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. A szakdolgozatom „Felelősségvállalás a divatban” címmel írtam, azóta pedig megpróbálok sokkal tudatosabb és fenntarthatóbb szemlélettel tekinteni a jelenemre, a jövőmre, és ezzel együtt a ruhásszekrényemre is. Na meg úgy egyáltalán az életemre, amiben a hajsampontól a reggeli zabkásáig sokminden beletartozik. Nem állítom, hogy én lennék az eco-green-szent, és most sem egy sápadt színű zsákruha van rajtam nulla sminkkel, amiben a földanya tiszteletére rendezett bálna fajtamentő találkozóra indulok, de igyekszem a saját mikrokörnyezetemben foglalkozni a bolygó jövőjével. Na meg a következő generációkéval. 

Mivel a filmkészítés és az írás a munkám, így most szeretném mindezt erre a fontos ügyre (is) használni. A blogon és a vlogon olvashattok és videókat láthattok egy csomó ismert emberről a környezetemből, akik hiszem, hogy segíthetnek népszerűsíteni és divatossá tenni a fenntarthatóságot. Bemutatok olyan magyar tervezőket, designereket, művészeket, akik tesznek a környezettudatos jövőért.  De parasportolókat, vegán életmódgurukat, stylistokat, vagy épp séfeket is megismerhettek. Itt mindenki helyet kap, aki hozzájárulhat ahhoz, hogy egy színesebb és fenntarthatóbb világban éljünk. És mivel az utazás is az életem része, megpróbálom minél izgalmasabbá tenni az oldalt a világ zöldebb felével. 

Biztos vagyok benne, hogy lehet jókedvűen, színesen, stílusosan és divatosan is foglalkozni a fenntartható jövővel. Úgy, hogy közben jól érezzük magunkat. Szóval jó szórakozást!

Ha pedig valami észrevételed, kérdésed vagy ötleted van, akkor itt megtalálsz: kornanita@gmail.com

CONTACT

Thanks for submitting!

bottom of page